prev next

RATSASTUSOHJELMAT TAHKO FARMILLA PÄÄTTYVÄT MARRASKUUN AIKANA! ELÄINPIHA JA ELÄINPIHAN OHJELMAT YHÄ SAATAVILLA!


FARMIN TALLIN RATSASTUSOHJELMAT

Farmilla pääset ratsastamaan maastossa yksilöllisissä pienissä ryhmissä oman taitotason ja toiveiden mukaisesti. Meille voivat tulla ratsastamaan lapset ja aikuiset myös ilman aiempaa kokemusta. Voit tulla yksin tai ystävien kanssa. Järjestämme sovitut ratsastukset vaikka olisi vain yksi osallistuja.  

Meillä on eri rotuisia ja kokoisia hevosia ja poneja. Ratsastamme kauniissa maisemissa lähimaastoissa ja Farmin kentällä ja piha-alueilla. Talliltamme saat lainaan tarvittavat varusteet, joten säänmukainen ulkoiluvaatetus riittää.


TALUTUSRATSASTUKSET

Farmin piha-alueella ja lähiympäristössä voit kokeilla ratsastusta oppaan taluttaessa. Sopii hyvin lapsille ja aikuisille.


RATSASTUSSAFARIT

Pidemmällä safarilla pääset ratsain luontoon. Eri taitotasoille omat ryhmät. Ohjelma-aika sisältää selkään nousun ja laskun.

Minisafari n. 30 min

Opas kävelee ratsukon vierellä ja taluttaa tarvittaessa ratsastajaa. Sopii aikuisille ja lapsille.


Ekasafari n. 45 min

Ensin harjoittelemme ratsastuksen perusasioita kentällä ja sen jälkeen menemme maastoon. Opas kävelee ratsukon vierellä ja taluttaa tarvittaessa ratsastajaa. Sopii aikuisille ja lapsille.


Helppo safari 1 tunti

Tunnin maastoratsastusohjelma, joka sopii myös aloittelijoille. Etenemme maastossa rauhallista käyntiä. Aikuinen voi osallistua tähän ohjelmaan ilman aiempaa ratsastuskokemusta. Lapset alle 12 v. oman vanhemman kanssa tai riittävät ratsastustaidot. Vanhempi voi tulla mukaan myös kävellen.

Opas voi tarvittaessa johtaa ryhmää kävellen.


Kokeneiden safari 1 tunti

Tunnin maastoratsastusohjelma kokeneemmille ratsastajille. Edellytetään, että olet käynyt ratsastustunneilla ja että hallitset hevosen myös maastossa kaikissa askellajeissa.  Etenemme maastossa käyntiä ja joissakin kohdissa ravia/tölttiä.


Farmin Talliseikkailu,  2 tuntia

Farmin talliseikkailu on heppahöperöiden ikioma ohjelma, jossa ratsastamme, puuhaamme hevosten kanssa ja tutustumme myös eläinpihan ihastuttaviin asukkaisiin niitä ruokkien ja rapsutellen. Tallilla harjaamme ja satuloimme hevoset yhdessä ohjaajan kanssa. Harjoittelemme ensin kentällä ratsastuksen perusasioita ja sen jälkeen menemme maastoon ryhmän taitotason mukaiselle rauhalliselle ratsastukselle.

Ohjelma soveltuu aikuisille ja lapsille (suositus 10 v) myös ihan ensikertalaisille. Ryhmään otetaan taitotasoista riippuen 1-5 osallistujaa. Lapset voivat osallistua ilman omaa vanhempaa. Kysy ohjelmapäivät/-ajat.Saavuthan paikalle viimeistään 15 min. ennen ohjelman alkua. Tallilta saat lainaan tarvittavat varusteet. Pukeudu LÄMPIMÄSTI ja tukeviin ulkoilujalkineisiin.

OHJEITA RATSASTAMAAN TULEVALLE

1. Noudata ohjaajan antamia ohjeita.


2. Turvallisuus kuuluu kaikille. Ratsastuspalvelun tarjoaja on vastuussa palvelun turvallisuudesta. Huomioi kuitenkin, että hevosten kanssa toimiessa on aina olemassa tapaturmariski. Suosittelemme ratsastajille omaa henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.


3. Toimi hevosten lähellä aina rauhallisesti ja asiallisesti. Älä huuda tai juokse.

4. Älä ruoki hevosia ilman lupaa.

5. Ilmoita etukäteen omat ratsastustaitosi. Kokeneella ratsastajalla tarkoitamme vähintään vuoden säännöllisesti (noin kerran viikossa) esimerkiksi ratsastuskoulussa tai vastaavassa ratsastanutta henkilöä. Vähemmän ratsastaneet luokittelemme aloitteleviksi ratsastajiksi. Alle 12-vuotiaiden tulee aina tulla ratsastamaan aikuisen kanssa.

6. Ilmoita ennen ratsastusta myös mahdolliset sairaudet, liikuntarajoitteet tai muut vastaavat, jos ne voivat vaikuttaa ratsastukseesi.

7. Huolehdi, että sinulla on ratsastamaan tullessasi säähän sopivat ulkoiluvarusteet, sekä kengät, joissa ei ole tasaista pohjaa. Älä pue vaatteita, jotka lepattavat tai joissa on paljon esimerkiksi lenkkejä, jotka voivat tarttua kiinni. Jos käytät omia ratsastusvarusteita, huolehdi, että ne on huolellisesti puhdistettu etukäteen.

8. Ratsastussafarit tulee varata etukäteen.


9. Saavu paikan päälle noin 15 minuuttia ennen ratsastuksen alkua.

10. Jos joudut jostakin syystä perumaan varaamasi ratsastuksen, se tulee tehdä viimeistään 2 vrk (48 h) ennen varattua aikaa.

11. Ohjaaja ilmoittaa ratsastussafarin osallistujille, jos ilmenee jokin este, joka vaikuttaa retken toteuttamiseen turvallisesti. Tällainen este voi olla esimerkiksi kesäisin ukonilma. Ohjaaja sopii osallistujien kanssa uuden ajankohdan ratsastukselle
RATSASTUKSEEN SISÄLTYY RISKEJÄ.

HEVOSEN SELÄSTÄ VOI JOSKUS PUDOTA, HEVONEN VOI POTKAISTA TAI PURRA, TAI HEVONEN VOI TALLATA VAHINGOSSA PÄÄLLE.


Tahko Farmilla on voimassa yrityksen oma vastuuvakuutus, joka kattaa yrittäjien ja yrityksen työntekijöiden huolimattomasta toiminnasta aiheutuneet esine- tai henkilövahingot.

Useimmiten vahingot sattuvat kuitenkin henkilökunnan toiminnasta riippumattomista syistä (esim. hevonen säikähtää).
Huolehdithan siis, että sinulla on henkilökohtainen ratsastusonnettomuudet kattava vapaa-ajan tapaturmavakuutus voimassa!

Jos olet Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsen, sinulla on voimassa LähiTapiolan ratsastusonnettomuudet kattava tapaturmavakuutus.
Green Card- tai Green Card Plus -harrastajana sinulla on myös voimassa sama vakuutus.MITEN TOIMIT, JOS JOKU PUTOAA HEVOSEN SELÄSTÄ

1. Pysy rauhallisena.

2. Pysäytä hevosesi, ja odota ohjaajan ohjeita.

3. Jos olet tilanteessa sivustaseuraajana, ethän juokse pudonneen luokse. Ohjaajalla on tilanteeseen tarvittava koulutus, ja hän pyytää apua, jos tilanteessa sitä tarvitaan.

4. Ethän huuda – hevoset voivat pelästyä äkillisiä ääniä.

 

MITEN TOIMIT, JOS ITSE PUTOAT HEVOSEN SELÄSTÄ

1. Jos huomaat, että putoat hevosen selästä, ethän enää tarraudu hevoseen (harvoin tässä tilanteessa enää pääsee takaisin satulaan ja tasapainoon). Anna itsesi pudota rennosti.

2. Päästä ohjista irti. Jos tarraat kiinni ohjista, saatat raahautua hevosen mukana pitkänkin matkan, jos hevonen ei pysähdykään heti. 

3. Älä ota vastaan suorin käsin tai sormilla. Taivuta vartaloa ja suojaa käsillä päätäsi. Ota maa vastaan käsivarrellasi. 

4. Jatka kierimistä mahdollisimman pitkälle. 

5. Jos putoat jaloillesi, muistathan joustaa polvillasi. 

6. Kuuntele ohjaajan ohjeita. Kerro hänelle, jos sinulla on jossakin kipuja tai jos et pääse nousemaan ylös.

7. Jos mitään vakavampaa ei satu, on tärkeää nousta välittömästi takaisin hevosen selkään. On luonnollista, että putoamista säikähtää, mutta se menee yleensä ohi kun nouset hevosen selkään uudestaan.

8. Tahko Farmilla ylläpidetään putoamispäiväkirjaa. Ratsastuksen jälkeen ohjaaja pyytää sinua kertomaan oman nimesi ja yhteystietosi sekä putoamistilanteen tiivistettynä. Nämä tiedot ovat tärkeitä mahdollisen lääkärikäynnin tai vahinkoilmoituksen tekemistä varten.

9. Ratsastuskypärä tulisi vaihtaa jokaisen putoamisen jälkeen. Uusi kypärä on hankittava kahden kuukauden sisällä onnettomuudesta, ja vakuutusilmoitus kypärästä tulisi tehdä vuoden sisällä.
10. Jos loukkaannut vakavammin putoamisen seurauksena ja joudut lähtemään lääkäriin, huomioithan että Farmi ei vakuuta työntekijän toiminnasta riippumattomista tilanteista aiheutuneita vahinkoja. Huolehdithan, että sinulla on oma vapaa.ajan tapaturmavakuutus voimassa!


FARMIN TALLIN RATSASTUSOHJELMAT